måndag 18 juli 2011

Chokladdryck av CAROB


Mot kvällen fick jag ett sug efter choklad så jag gjorde en "choklad"dryck av carob. Carob är johannesört och smakar som choklad fast det är nyttigt. Nu finns det visserligen teorier om att mörk choklad skulle vara bra men det är det inte.

Det har visat sig att choklad innehåller ett antal flavonoider som fungerar som antioxidanter men däremot innehåller det även teobromin som är närbesläktat med koffein och en studie visade att en daglig dos av 20 mg eller mer teobromin fördubblade risken för prostatacancer. Kakao innehåller också det cancerframkallande ämnet alfa-metylbensylalkohol.

Därför byter jag ut kakao/choklad mot carob som smakar minst lika gott men medför inga risker för min hälsa, tvärtom är carob väldigt nyttigt. Ett annat plus är att det inte skapar ett beroendeframkallande begär och man går heller inte upp i vikt. (Så vidare man inte tillsätter socker).

Jag gör min dryck på;
Rismjölk
(eftersom studier visat att all animalisk föda är cancerframkallande)
Carob
(studier har också visat att kakao är cancerframkallande)
Ekologisk honung
(endast lite eftersom carob är ganska sött i sig själv)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar